onsdag, december 05, 2007

Stolpskott i Södertäljes politik

Södertäljes hockeylag ligger sist i tabellen. Lika dystert ser det ut i politiken. Först har vi som bekant ett stabilt stöd för Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna. För några år sedan var Anders Lago likgiltig inför att dom röda i Stockholms läns landsting ville lägga ner sjukhuset. Och tokigheterna slutar inte där.

Nu sysslar Pensionärspartiet med förnekelse alternativt relativisering av folkmord. Dom motsätter sig ett monument över Seyfo – folkmordet på omkring 1,5 miljoner assyrier/syrianer och armenier. Enligt uppgift har en turkisk medborgare ringt till partiet och uppmanat dom att motarbeta ett erkännande av folkmordet.

Vad som är märkligt är att dom borgerliga partierna i Södertälje samarbetar med Pensionärspartiet. SD och ND är som bekant otänkbara samarbetspartners för såväl borgarna som socialisterna, men att förintelseförnekarna i PP ses som politiskt rumsrena är för mig ett mysterium.

2 kommentarer:

Sten Lundin sa...

Hej! Råkade läsa detta av en slump, fråga? Är du medveten om de politiska turerna och spelet i denna fråga om monumentet??? PP och jag förnekar inget folkmord!!! Och hur ställer du dig till Riksdagen och omröstningen häromveckan kring erkännandet av folkmordet Seyfo?? Enligt vad jag kan konstatera så var det bara v och mp som rösta för ett erkännande således med din tolkning så är m,s,fp,c,kd verkligen ute på grumligt vatten.
Demokratiska och vänliga hälsningar Sten Lundin melem i Pensionärspartiet i Södertälje

Lukas Liljeroth sa...

Hej Sten Lundin!
Tack för din kommentar. Jag tyckte att det var tråkigt att det inte blev något monument, då det hade varit en bra markering mot dom som vill tysta ner folkmordet.

Att S&M + fp,c och kd röstade mot ett erkännande i riksdagen är väldigt tragiskt. All heder åt dom modiga få som vågade rösta mot förnekarnas partipiska.

Med vänliga hälsningar, Lukas