tisdag, december 11, 2007

Kommunism och pedofili

Pedofili är ett fenomen som beror på kommunismen. För pedofilen är motiven dels sexuell lust och dels att orsaka psykisk skada, men något ekonomiskt motiv finns inte. I och med att pengar inte är inblandade så är pedofila handlingar att se som antikapitalism. Och eftersom världen är svartvit så är allt som inte är kapitalism kommunism.

Likadant är det med hustrumisshandel. Även här saknas ekonomiska motiv. För övrigt är hela feminismen helt åt skogen som påstår att könsmaktsordningen manifesteras i både mäns våld mot kvinnor och i löneskillnader. När det gäller löneskillnader är som bekant pengar med i spelet, så lönegapet är kapitalistiskt. Våldet är däremot socialistiskt eftersom pengar inte finns med i bilden.

Så könsmaktsordningen är en bluff och feministerna har fel? Inte nödvändigtvis. Om vi kan förutsätta att feminism i alla dess former är mittenpolitik och tänker oss politiken som en cirkel kan det gå. Feminismen och andra mittenideologier ligger i en punkt längst upp på cirkeln, medan den yttersta högern och vänstern sammanfaller på den motsatta sidan i patriarkatet, synarkistinternationalen eller vad man nu behagar kalla det…

Vi är nu fjärran från allt sunt förnuft, motsägelserna accelererar och vi måste ta till ordentliga logiska vurpor för att ens fortsätta. Kreationismen framstår som rationell i jämförelse. Så blir det dock om man börjar förutsätta att alla handlingar där pengar är med i spelet är kapitalistiska. När det är samma sak att skänka pengar till Röda Korset som att sälja vapen till diktaturer.

Att påstå att alla handlingar där pengar är med i bilden är kapitalistiska (underförstått liberala) är ett rent falsarium, och ett billigt retoriskt trick av folk som hatar friheten och vill sätta liberalismen i dålig dager. Samma trick som ger liberalismen skulden för slaveriet ger om man vänder på steken kommunismen skulden för pedofili och hustrumisshandel. Och bygger man vidare på resonemanget faller det som ett korthus.

Inga kommentarer: