söndag, december 30, 2007

Så decimerar vi gatuvåldet

Det är ingen omöjlighet att decimera gatuvåldet, men det kräver en samling åtgärder. En del av dom har omedelbar effekt, medan andra kommer att ge resultat på längre sikt. Både åtgärder som betonar det individuella ansvaret och åtgärder för att minska utanförskap och sysslolöshet är nödvändiga.

Ungdomsgårdar

Yngre tonåringar har inte alltid dom ekonomiska resurser som krävs för att man ska kunna ta del av privatfinansierade nöjen. Därför är det en bra investering att satsa på kommunala ungdomsgårdar

Slopa tillståndskraven för danstillställningar

Motsatsen till att slåss på stan är att dansa och ha kul. Dessvärre krävs det tillstånd att ordna danstillställningar. En krogägare som saknar tillstånd måste skruva ner musiken om gästerna börjar röra sig i takt. Annars hotar böter eller fängelse. Resultatet av denna socialistiska kontrolfetischism är att det finns färre ställen att gå ut och dansa på, och att den polis som är tänkt att jaga våldsverkare istället trakasserar seriösa näringsidkare.

Låt våldsverkarna bära sina egna kostnader

Den som oprovocerat skadar någon annan bör själv stå för vårdskostnaderna.

Hårdare tag mot mobbning

Mobbning är den perfekta grogrunden till gatuvåld. Med en skolmiljö är det gäller att mobba eller mobbas kommer gatuvåldet som ett brev på posten.

Fler poliser i stället för medborgargarden

Alternativet till fler poliser är medborgargarden. Ett exempel är AFA, som bildades för att polisen saknade resurser att skydda invandrare mot rasisters våld och trakasserier. Som bekant nöjer sig inte AFA med att erbjuda invandrare den trygghet som polisen misslyckas med. Förutom att vara näst intill lika benägna att ta till övervåld som rasisterna själva så perverterar dom antirasismen med ett irrationellt motstånd mot kapitalismen. Dom jämställer öppet kapitalism med rasism och sexism, och har utfört mordbränder mot företag som inte har ett dugg med rasism att göra.

AFAs metoder är dock inte unika, utan en vanlig konsekvens av ett medborgargardes avsaknad av polisiär proffesionalism. Det kan inte uteslutas att nya medborgargarden växer fram med betydligt mer hänsynslösa metoder, trots att syftet från början kan ha varit schysst.

Sänk straffmyndighetsåldern för våldsbrott

Åldern måste sänkas. Är man kapabel att misshandla någon är man kapabel att ta konsekvenserna.

Satsa på språkutveckling i skolorna

Språkutveckling är viktigt för samhörigheten. Skolor som prioriterar språkutveckling har både bättre stämning och bättre resultat.

Inga kommentarer: