fredag, december 28, 2007

Extremvänstern positiv till gatuvåld

Efter den tragiska mordet på Richardo skapade Anton Abele ett engagemang mot gatuvåld. Det var början på en folkrörelse mot det meningslösa våldet, som engagerat människor tvärs över blockgränserna – såväl socialdemokrater som liberaler har stått upp för empati och trygghet. Precis som munkarna i Burma protesterade vi fredligt mot dom som vill kuva samhället med våld och terror.

Men nu har en vänsterextrem grupp startat en motrörelse. Dom trakasserar öppet Anton och uttrycker en önskan om att han ska vaporiseras. Dom anser vidare att alla som sympatiserar med Antons initiativ är efterblivna för att dom saknar ”klassperspektiv”.

Klassperspektiv är nyspråk för en perverterad determinism där självständigt ansvar förnekas och alla händelser ska skyllas på ”klasser” i samhället. Den som saknar klassperspektiv stämplas som efterbliven eller tankebrottsling. Straffet för tankebrott är fredlöshet. Det innebär att det är fritt fram för mobben att trakassera, stalka, sprida falska rykten och hota, antingen konkret eller förtäckt. Vilket dom mer än gärna gör med tanke på deras erfarenhet av att mobba sen skolåren. Vad straffsatsen för tankebrott skulle bli om denna terrorgrupp hade makten vill jag helst inte tänka på…

Gruppen vill ha ett samhälle där empati inte existerar och alla lever i permanent krig med varandra. Alla ska tänka likadant, och ska vara beredda på att snabbt byta verklighetsuppfattning om Storebror erfordrar det. Ena dagen är man lika rabiat porrmotståndare som den kristna högern, medan man nästa dag tycker att det är okej att våldta lättklädda kvinnor.

Inga kommentarer: