onsdag, juni 25, 2008

Pedofilen Mugabe

Tänk dig en pedofil som mördar ett barn på det dagis han jobbar på. Oavsett politisk hemvist skulle i princip alla kräva ett hårt straff, och definitivt inte acceptera att han jobbade kvar. Tänk dig vidare att han mördar ett dussin, och att han utsätter flera barngrupper för avsiktlig undernäring. Han utser en grupp barn som sina underhuggare, och låter dom hänsynslöst mobba andra barn. Föräldrar och myndigheter som ifrågasätter hans metoder anklagas för att gå konkurrenternas ärenden. Nu skulle troligen även många hardcore-motståndare till dödsstraff kunna tänka sig att personligen förgifta svinet med arsenik, så att han fick plågas ihjäl.

Men om vi ökar pedofilens ondska ytterligare några storleksordningar händer plötsligt något. Nu sitter han som diktator i Zimbabwe och utsätter sitt folk för fruktansvärda grymheter. Men nu skyddas han av den heliga folkrätten. Trots att hans vansinniga ekonomiska politik försatt ett tidigare relativt rikt land i extrem fattigdom och att han bedriver folkmord får han sitta kvar. Motståndare i det sk valet fängslas och torteras.

Jag förespråkar ett militärt ingripande från omvärlden. Det bästa vore naturligtvis om någon agent kunde preparera hans mat med arsenik, men även vid en regelrätt invasion skulle några tusen döda och skadade i strider väga lätt mot dom miljoner som kommer att dö om han får sitta kvar.

Inga kommentarer: