tisdag, januari 13, 2009

Jag stödjer Liza Marklund

Som liberal stödjer jag Liza Marklund som står upp emot drevet. Hennes böcker har bidragit mycket till att förbättra folkets kunskap om våld i parrelationer. Att man ändrat lite detaljer för att skydda personerna i berättelserna är nödvändigt, syftet med böckerna var politiskt arbete och inte att hänga ut folk för allmän identifiering.

När det gäller dom sk överdrifterna om ”mannen med de mörka ögonen” är det möjligtvis motiverat med en liten rättelsenotis för den som är intresserad. Faktum kvarstår dock att han TRE gånger dömts för att ha misshandlat Mia. Skulle du tycka att Stalin var värd upprättelse om det visat sig att han ”bara” orsakat 41 miljoner människors död i stället för 42 miljoner.

Det antifeministiska drevet anklagar också Liza Marklund för att profitera på berättelserna, och argument om profit brukar som bekant gå hem hos avgrundsvänstern.

Riktigt obehagligt är Monica Antonssons krav på att Liza Marklund ska avslöja vartenda fel i böckerna. Det skulle tvinga henne att bryta ett överenskommet avtal och offentliggöra information som får tredje part att hamna i livsfara, vilket av självklara anledningar är kriminellt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Som liberal? Åh, det avgör saken!!All Makt Åt Makten! är ju Liberal Paroll.

Sakfrågan?

Vilken Drabbning! Slagskeppet Marklund har i en svår men väl genomförd manöver väjt under rökridå och träffsäker moteld. Slagskeppet Antonsson svarar likväl med obrutet angrepp och fullgott batteri. Hur skall det sluta? Mitt tips: båda klarar sig i hamn för reparationer efter taktisk remi och strategisk seger för Antonsson; det blev inte Bismarck-Hood, det här. Snarare något åt Skagerackhållet.
.
:o)

PS. Följande postades på Monica Antonssons blogg:

Den här "Mia Eriksson" förtjänar EMBÅ avsevärd respekt. Rule Ruth Lessness! Trejdens Honmonster dominejtar seafarten, allt för egen framgång är mitt eget motto, missis Antonssons vet jag inget alls om. ;o)

*bokmärker bloggen för fortsatt observation*

- Peter Ingestad, Solna

Fåse om det passerar c... kommentargranskningen.

- P*t*r *ng*st*d, S*ln*