torsdag, juli 05, 2007

Kultureliten positiv till proanorexi

All makt fördelas inte i samband med val till riksdag, kommun, landsting och EU. Det finns en giftig maktfaktor i samhället som det verken går att rösta bort eller att välja bort som konsument. Det är kultureliten. Dom bestämmer vilken sorts kultur och vilka tankar som ska vara okej.

I mer harmlösa fall styr dom så gott som alla recensenter i alla större tidningar. Kanske minns du hur musikstilen eurodance plötsligt sågs som satans avföring i mitten av 90-talet - alla recensenter sågade konsekvent allt som påminnde om eurodance, och åtskilliga sk trendmedvetna nyttiga idioter hängde på. En något mer aktuellt exempel är "filmen" Farväl Falkenberg, som tekniskt sett motsvarar vad en fatansilös medelmåtta skulle ha svängt ihop på några timmar med en hygglig DV-kamera och Windows Movie Maker - den "ska" man tycka om. Filmen 300 som däremot var en mycket genomarbetad skildring av det gamla Sparta sågades med fotknölarna - för att den i kulturelitens förvirrade hjärnor påminde om Donald Rumsfeltds krigspolitik.

Kultureliten har även agerat språkrör åt Adolf Hitler och Mao Tsetung. På senare år har psykopaten Sara Stridsbergs översättning av SCUM-manifestet hyllats unisont. SCUM-manifestet förespråkar en plan för att döda tre miljarder.

Nu är det proanorexi som kultureliten hyllar. Kulturhuset i Stockholm sponsrar klubben Nacht som drivs av Kornél Kovács och bandet Kitty on the Catwalk, vilka öppet sympatiserar med den internationella proana-rörelsen.

Inga kommentarer: