torsdag, april 02, 2009

Hjärnorna bakom kycklingterrorn.

Trots att IPRED är i full gång känns det läskigare att äta en kycklingfilé än att ladda upp en ny dvd-rip. Straffet för fildelning är böter, medan straffet för att äta mat som en terroristgrupp inte gillar straffas med skador på mage och tarm. Perforerad tarm är ett medicinskt nödläge, och läckande tarminnehåll kan orsaka livshotande blodförgiftning. Värst är det för småbarn, som dels har svårare att uttrycka sig och dels är risken större att tarmskadan till en början förväxlas med vanlig vinterkräksjuka.

Handlar det om djurrättsaktivister som vill få en i deras ögon elak kycklingindustri på fall? Kanske det, men vi är inte säkra på det. Då kyckling är en viktig proteinkälla för de flesta som tränar är det med stor sannolikhet tunnisar. Militanta veganer är visserligen i regel underviktiga, men det finns en annan viktig grupp undernärda samhällsomstörtare: proana-rörelsen. Dom tycker att det är bra att folk svälter.

En serie av proanorektiska terrordåd mot matindustrin skulle med största sannolikhet börja med de delar av köttindustrin som pekas ut som oetiska. På så sätt skulle man få förståelse av vissa djurrättsaktivister och vänsterextremister. Sedan skulle man gå över till att placera glassplitter och gifter i annat kött. ”Förståelsen” kommer i ett slag att minska den dag som den första glasbiten påträffas i ekologiskt kött, men då är det troligen redan för sent.

Räkna inte med att en proanorektisk terrorgrupp är nöjda när man fått köttindustrin på fall. Målet är ju att få folket att sluta äta över huvud taget för att passa in i deras syn på perfektion. Det blir glassplitter i grönsaker, gifter som får Monsantos RoundUp att framstå som biodynamiskt i jämförelse. Matbutiker tvingas anställa beväpnade vakter, vilket kanske stoppar bränderna, men även får folk att uppleva inköpet av mat som mer besvärligt – precis i linje med proana-rörelsens vilja.

Svält som politiskt vapen har använts av Hitler, Kim Jong Il och Stalin. Låt det inte hända i Sverige.

Inga kommentarer: